dimarts, 24 de novembre del 2009

Activitats extraordinaries (visita al museu d'art de catalunya)


El museu d’Història de Catalunya

El divendres passat per acabar la setmana de pràctiques extraordinàries vam visitar el Museu
d’Història de Catalunya. Ja que ens va semblar un lloc interessant i didàctic per als nens i infants.
L'objectiu del Museu d'Història de Catalunya és el d'apropar la historia a la societat. Mitjançant les noves tecnologies de la societat, exposicions, maquetes, les seves col·leccions etc. I permeti a donar a conèixer els fet històrics i la vida quotidiana de la història de Catalunya i estimulat l'interès de la societat.El Museu t’Historia de Catalunya organitza diverses activitats dirigides a tots els nivells educatius. El programa inclou activitats per a l'Educació Infantil, Primària i Secundària Obligatòria i Post obligatòria, tot intentant ajustar els continguts i els procediments als objectius curriculars dels diferents cicles de cada etapa.
Que ofereix per a l'educació infantil i Primària?
És per a l’ensenyament primari que el museu ofereix un ventall més ampli d’activitats, com ara: contarelles per al cicle inicial i per als cicles mitjà i superior, itineraris amb recorreguts temàtics i cronològics, tallers d’experimentació i descoberta i activitats de coneixement directe del passat a partir d’històries viscudes.
Totes les activitats tenen com a objectiu final introduir els alumnes de primària en els conceptes bàsics de la història Enguany hi ha un nou itinerari, Bruixes, pirates i corsaris per als alumnes del cicle superior. La Polsina et vol conèixer
La Polsina ja fa molts anys que viu al museu i hi té molts records. La societat ha canviat molt al llarg del temps i els nostres costums també. En aquesta visita la Polsina i els nens parlen de les seves famílies i dels canvis i l’evolució del transport, dels mitjans de comunicació, dels hàbits alimentaris... I finalment la Polsina troba el seu millor amic: en Forquilla. Bruixes, pirates i corsaris
L'època moderna la formen decennis de bandolerisme, supersticions i bruixeria, de pirates i corsaris. També és l'enfrontament entre la monarquia hispànica i les institucions catalanes que donarà lloc a dues guerres: la guerra dels Segadors i la guerra de Successió, que acabarà amb l'abolició de l'estat català. Enmig de tots aquests conflictes, la vida al camp es caracteritza per la construcció de grans masies i de fargues. Així doncs, el Museu d’Història de Catalunya facilita la comunicació i la interacció dels nens i infants amb la historia que ens acompanya des de fa temps en les nostres terres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada